Смачні ідеї

Поділитися з друзями:

Легке різотто з овочами

Інгредієнти (на 4 порції):

Овочевий бульйон — 1 л.
Овочева суміш «Лечо» — 200 г.
Рис карнаролі — 250 г.
Олія оливкова — 2 ст. л.
Пармезан — 50 г.
Цибуля шалот — 1 шт.
Свіжозмелений чорний перець — за смаком.

Приготування:

Чистимо і подрібнюємо цибулю шалот. Натираємо пармезан на великій тертці. Бульйон доводимо до кипіння і залишаємо на слабкому вогні. Олію розігріваємо на сковороді. Додаємо цибулю та обсмажуємо на середньому вогні, регулярно помішуючи, 8–10 хвилин — до прозорості. Додаємо рис і обсмажуємо все разом, поки зернятка рису не стануть прозорими із білими крапочками всередині — на це знадобиться близько 5 хвилин. Додаємо один черпак бульйону. Готуємо, легко помішуючи, поки вся рідина не випарується. Додаємо ще один черпак бульйону.Готуємо у такому самому режимі, доливаючи бульйон і помішуючи, поки рис не стане м'яким і не набуде вершкової консистенції (при цьому в центрі зернятка повинні залишатися дещо твердими). Незадовго до готовності додаємо овочеву суміш, перемішуємо і прогріваємо. Готове різотто знімаємо з вогню, всипаємо тертий пармезан та енергійно вимішуємо. Приправляємо чорним перцем і одразу ж подаємо до столу!

Продукти, потрібні для приготування: